Ren voor …. Gouden Dagen

Ren voor … Gouden Dagen

“Geef ouderen in uw buurt een onvergetelijk moment”

Gouden Dagen Nederland is het goede doel voor ouderen en maakt zich hard voor de kwaliteit van leven van ouderen. Want juist ouderen hebben te maken met verliezen die onomkeerbaar zijn. Als je niet meer mobiel bent, je gezondheid slechter wordt en/of veel mensen om je heen hebt verloren, worden mooie momenten zeldzaam. Aandacht is het sleutelwoord in de Gouden Dagen aanpak… zodat iemand zich gezien en gehoord voelt.

Waarom is Gouden Dagen noodzakelijk?

Het aantal ouderen in Nederland groeit en meer ouderen blijven langer zelfstandig thuis wonen. De zelfredzaamheid wordt minder, de zorg die ze krijgen is beperkt en mogelijkheden om zelf actief te blijven zijn niet altijd voorhanden. In het drukke dagelijks leven is de tijd om naar elkaar om te zien beperkt en soms is het ook moeilijk in te schatten of iemand zit te wachten op wat extra aandacht. Maar we hebben het allemaal nodig. En aandacht helpt… helemaal als je een dagje ouder wordt en belangrijke mensen om je heen wegvallen.

Gouden Wensen

Nog één keer terug naar het huis of de plaats waar u bent opgegroeid, naar het café waar u uw overleden partner voor het eerst hebt gezien, of ervaren hoe het is om te vliegen in een luchtballon? Het zijn eenvoudige, maar ook betekenisvolle óf laatste wensen. Want als je niet meer mobiel bent, je gezondheid slechter wordt of je veel mensen om je heen hebt verloren, is het niet meer vanzelfsprekend dat wensen nog uitkomen. Gouden Dagen laat individuele, maar ook groepswensen uitkomen. Laat uw Gouden Wens aan ons weten via de wensboom in het Senioren Wijksteunpunt De Hofstaete of via e-mail.

Gouden Koffie

De waarde van samen koffiedrinken? Onbetaalbaar als het niet meer vanzelfsprekend is! Dit geldt voor veel ouderen die een partner zijn verloren, waarbij vrienden zijn weggevallen en familie ver(der) weg woont. Met Gouden Koffie brengen we mensen bij elkaar. Gouden Koffie is een structureel en laagdrempelig koffiemoment waar ouderen gratis aan kunnen schuiven. Het is gezellig, mensen gaan met elkaar in gesprek en luisteren naar elkaar óf naar een speciale gast.

Gouden Cult’Uurtje, Meer Goud Voor Oud

Het Koedijks Cult’Uurtje is al jaren een begrip in Koedijk. Het team achter het succesvolle Cult’Uurtje heeft speciaal voor De Hofstaete een seniorenprogramma opgezet: Gouden Cult’Uurtje. Elke 2e donderdag van de maand een gezellig en muzikaal programma voor senioren in De Hofstaete. Kom, kijk en geniet.

Helpt u mee?

Door middel van een inschrijving bij de Dijkloop draagt u bij om al deze mooie initiatieven mogelijk te maken. Het bedrag dat wordt opgehaald met onze inschrijvingen wordt verdubbeld door een van onze sponsoren, namelijk; NH 1816 Verzekeringen & Otterlo Financieel Advies

Voor meer informatie kunt u ook terecht op https://rietschoot.nl/gouden-dagen/.

Namens de senioren en medewerkers van de Hofstaete en Stichting de Dijkloop alvast ontzettend bedankt!